Porceleinen Facings
Voor een
mooie lach

Onze facings zorgen voor een frisse natuurlijke look

Voor
Na

Wat zijn facings?

Facings zijn porseleinen schildjes die op de tanden worden aangebracht om deze te verfraaien.

  • Repareert afgebroken hoekjes
  • Maakt scheve tanden rechter
  • Vult spleetjes tussen tanden op

Het werkt zo...

Voorbereiding

De tandarts slijpt een dun laagje van het tandglazuur om zo plaats te maken voor de porseleinen facings. Daarna kijken wij samen met u naar de gewenste kleur.

Afdruk

We maken een afdruk van uw tanden voor onze tandtechnicus zodat hij op het model de facings juist vorm kan geven. U gaat naar huis met tijdelijke facings.

Maatwerk

In het laboratorium worden uw facings op maat & kleur gemaakt door onze tandtechnicus.

Plaatsen

Na ongeveer twee weken wordt de facing geplaatst. Dit wordt uitgevoerd door uw tandarts.

Ontmoet de specialisten

Azzie Nijs

Tandarts

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam

Niels Kik

Tandarts

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam

Axe van der Meij

Tandtechnicus

Instituut Vakopleiding Tandtechniek

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak voor deze behandeling zien wij u graag eerst om de mogelijkheden te bespreken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen of ons een mail sturen voor het maken van een afspraak.

Veelgestelde Vragen

Hoe reinig ik mijn facings?

Een facing heeft geen extra onderhoud nodig. Wel zult u zoals altijd uw gebit goed moeten schoonhouden. Poets met een elektrische tandenborstel. Gebruik regelmatig tandenstokers, ragers of floss om ook tussen de tanden goed te reinigen.

Doet het plaatsen van facings pijn?

Er wordt meestal eerst een dun laagje van het tandglazuur weggeslepen, zodat de facing goed over de tand past en comfortabel zit. Hiervoor kunt u verdoofd worden. Bij het plaatsen van de facings is het vaak niet nodig om verdoofd te worden.

Hoe lang gaan facings mee?

Een facing blijft, afhankelijk van de gezondheid van de tand of kies die eronder zit , vele jaren zitten. Belangrijk om te weten is dat een facing niet compleet ongevoelig is voor tandbederf. Het schoonhouden van de kroon en het tandvlees is daarom erg belangrijk. Daarnaast raden wij aan geen harde etenswaren af te bijten met facings.

Worden facings gedekt door de verzekering?

Bij onze tandartsen kunt u voorafgaand van de afspraak een begroting met bijbehorende codes opvragen. Zo kunt u bij uw verzekeraar checken wat er wordt vergoed.

Wat is het verschil in kwaliteit tussen porcelein en composiet?

Porseleinen facings worden zoals aangegeven op deze pagina door een tandtechnicus gemaakt en vervolgens door de tandarts op de tand geplaatst. Composiet facings worden direct door de tandarts op de tand aangebracht. Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein. Een porseleinen facing neemt weinig tot geen kleur op tot de composiet facing, waar een lichte verkleuring kan optreden bij bijvoorbeeld rokers en bij mensen die veel kleurstoffen uit voedsel en drank tot zich nemen.