Mondhygiëne

Een frisse, gezonde mond. Bezoek onze mondhygiëniste of preventieassistente regelmatig voor een goede mondgezondheid.

Een gezond gebit begint bij uzelf

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig onze mondhygiëniste of preventieassistente te bezoeken voor:

Preventie & instructies.

Het verwijderen van tandsteen & aanslag.

Behandelen van tandvlees problemen.

Mooie frisse tanden en een goede mondgezondheid.

Behandeling

Tandvlees score

De mondhygiëniste of preventieassistente zal starten met het maken van de PPS-score. Zo wordt de gezondheid van het tandvlees bepaald.

Reinigen

Het gebit kan zowel ultrasoon en handmatig gereinigd worden. Hierbij wordt het tandsteen en plaque verwijderd.

Polijsten

Na het reinigen zal de mondhygiëniste of preventieassistente de tanden en kiezen polijsten. Hierbij wordt de aanslag verwijderd en voelen uw tanden en kiezen weer fris en glad aan.

Instructies

Indien nodig zal de mondhygiëniste of preventieassistente aanvullende instructies geven over hoe u het beste voor uw gebit kan zorgen.

“De PPS-score zal bepalen of u gezien wordt door de mondhygiëniste of preventieassistente.”

Vragen

Het belangrijkste verschil is dat een mondhygiënist een HBO-opgeleide paramedicus is, die voortdurend aan de kwaliteitseisen wordt getoetst. De titel mondhygiënist is dan ook een door de wet BIG beschermde titel. De taken die de mondhygiënist uitvoert zijn in eerste instantie gericht op de preventie – het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes in het gebit (cariës). Daarbij is de mondhygiënist gespecialiseerd in de behandeling van tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis. Dit maakt deel uit van de curatieve behandelingen. Deze combinatie van taken maakt de mondhygiënist tot specialist op het gebied van de algehele mondgezondheid.

De preventie-assistent is een tandartsassistent die een aanvullende cursus heeft gedaan tot preventie-assistent. De preventie-assistent heeft geen zelfstandige of functionele bevoegdheid voor tandheelkundige handelingen en mag dit alleen doen onder toezicht van een mondhygiënist of tandarts.

Zijn of haar taak is vooral gericht op het voorkomen van tandvleesproblemen en cariës. Daarnaast mag de preventie-assistent alleen lichte, genezende behandelingen uitvoeren bij patiënten met oppervlakkige tandvleesproblemen.

Onze preventieassistenten werken met de vastgestelde tarieven en de zogenaamde M codes. De meest gebruikte codes zijn M01 (instructie) en M03 (reinigen). Deze codes worden berekend per 5 minuten.

Onze mondhygiënist werkt met de vastgestelde tarieven en de zogenaamde T codes. Voor de uitgebreide behandelingen bij de mondhygiëniste kunt u een begroting opvragen.

Wilt u graag patiënt worden bij de Tandenpraktijk?

Vul onderstaande gegevens in zodat wij uw aanvraag tot inschrijving in behandeling kunnen nemen. Wij nemen telefonisch contact met u op voor het maken van een intake afspraak.

Wat hebben wij nodig van de patiënt?

Inschrijven

Inschrijving gaat per individu.

Wilt u ook uw kinderen inschrijven? Laat het ons weten in uw aanmelding.

Wat hebben wij nodig van de patiënt?