De Tandenpraktijk

Wortelkanaalbehandeling

Onze tandartsen staan voor u klaar

Wij helpen u snel van de pijn af.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalbehandeling is nodig als een zenuw of ander levend weefsel in de tand of kies ontstoken is. Bij de Tandenpraktijk voert uw tandarts de wortelkanaalbehandeling uit en zal u zo snel mogelijk van de kiespijn afhelpen.

Een zenuwontsteking kan meerdere oorzaken hebben, zoals:

  • Gaatjes of tandbederf
  • Lekkende vullingen
  • Trauma door een klap of een ongeval
  • Een breuk in (de wortel van) de tand of kies
  • Overbelasting van het gebit door bijvoorbeeld knarsen of klemmen

Het werkt zo...

Röntgenfoto's

Eerst brengen we uw wensen in kaart en maken we een serie röntgenfoto’s die de implantoloog overlegt met de tandarts en de tandprotheticus. Na uitgebreid onderzoek geven we u een advies of implantaten voor u geschikt zijn.

Implantaat

Het plaatsen van implantaten gaat vrij eenvoudig. U wordt hiervoor plaatselijk verdoofd.

Rustperiode

Om het implantaat goed vast te laten groeien in het kaakbot, moet u rekening houden met een rustperiode van 3 tot 4 maanden en bevordert de genezing. In de tussentijd kunt u probleemloos uw gebit gebruiken.

Plaatsen

Na de rustperiode plaatsen we uw nieuwe tanden, zoals een kroon, brug of kunstgebit.

Ontmoet de specialisten

Afspraak maken?

 Voor het maken van een afspraak voor deze behandeling zien wij u graag eerst om de mogelijkheden te bespreken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen of ons een mail sturen voor het maken van een afspraak.

Veel gestelde Vragen

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is nodig als een zenuw of ander levend weefsel in de tand of kies ontstoken is. Deze bloedvaten en zenuwvezels lopen via het wortelkanaal door de wortel van de kies of tand. Zo’n ontsteking veroorzaakt gevoeligheid voor bijvoorbeeld koude, warmte en zoetigheid maar ook pijn bij bijten of tikken tegen de tand of kies. Als de ontsteking verergert, wordt de pijn constant.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

De wortelkanaalbehandeling, ook bekend als de zenuwbehandeling, is vaak een van de meest gevreesde behandelingen bij een tandartspraktijk. Toch is de behandeling zelf meestal geheel pijnloos doordat het onder verdoving wordt uitgevoerd. Slechts in enkele gevallen, zoals bij een acute ontsteking of een abces (dikke wang) is de behandeling niet geheel pijnloos. Bij de Tandenpraktijk voert jouw tandarts de wortelkanaalbehandeling uit en zal je zo snel van de kiespijn afhelpen.

Hoe lang duurt een wortelkanaalbehandeling?

De gemiddelde behandeltijd varieert van een half uur tot wel tweeëneenhalf uur. De exacte duur wordt bepaald door de moeilijkheidsgraad van de behandeling; sommige wortels zijn nauw of krom en kiezen hebben meer wortels (drie of vier) dan een tand (een of twee). De eerste behandeling duurt meestal niet zo lang. De tweede afspraak vergt meer tijd. Hoeveel we verwachten zal worden aangegeven als die afspraak wordt gemaakt.